Sprogfitness

Denne blog er et forum for sprogstimulerende lege fra Sprogfitness. Legene er udviklet i samarbejde mellem Aalborg bibliotekerne og pædagogstuderende fra UCN Aalborg. Sproglegene er udviklet ved at tænke over at sproget skal motioneres og de skal understøtte især arbejdet med kropslige læringsstile samt stimulerer samarbejde og sociale kompetencer hos de deltagende børn.

Tak for i år - Sprogfitness 2017


På landsplan var 70 biblioteker d. 11. maj 2017 sammen om at bringe tusindvis af Danmarks yngste i sproglig topform via en national sprogfitnessdag i parker og på plæner over hele landet. 

Selvom det var en lidt grå og halvkold torsdag formiddag. stimlede daginstitutioner og børnehaveklasser sammen under åben himmel. Ca. 2.000 børn deltog i årets Sprogfitness i Kildeparken i Aalborg og omkring  10.000 var med på landsplan.

Legene har navne som "Trylledrikken" eller "Find ABC" og har fokus på at gå på opdagelse i sproget - og ikke mindst at have det sjovt. Sprogfitness er endnu en gang en stor succes med glade børn, studerende, bibliotekarer og pædagoger !

Billeder og en lille video fra Aalborg biblioteket om Sprogfitness 2017 - og også billeder som de studerende tog - ses til højre.

Lidt artikler fra dagen:


Forhåbentlig på gensyn næste år !